Taknemlighed

 

 

 

Taknemlighed kan måske lyde pænt langhåret, og kun for de særligt indviede, dem der er født til at bo udsigt over Øresundet fra baghaven, eller dem der alligevel er lost for omgivelserne.

Men taknemlighed har reddet mit sind og mit liv, gang på gang på gang.

Uden taknemlighed er jeg ret sikker på, at  jeg ville sidde fast i en alt for snæver og krævende offerrolle.

Og ved du hvad?

Taknemlighed kan man intet tabe på – det koster ingenting – og det er altid muligt at praktisere!

 

Hver morgen, er det første jeg gør, at sige tak! Tak for endnu en nat, og jeg vågner til endnu en dag i livet. Jeg ku være død, fx. Og det er jeg så vidunderligt tilpas med, jeg ikke er!

Jeg takker for natten, for den ny dag. For mig selv, for min familie, for brændet i brændeovnen. Kaffen på mit bord. For min krop, som døgnet rundt samarbejder med mig. Takker for solen, der skinner, himlen der lyser. For tiden der gik, og for den tid der skal komme. For at bilen kan køre, at vi har mad på bordet. For at ungerne går i skole, og lærer om verden og hinanden. Takker for alt det jeg har erfaret, og forstået. For at jeg kan forandres igen, og igen. Som dagen går, takker jeg for hvert et oplevelse dagen bringer mig. For grin og tårer. For alt hvad der berører mig, for saltet på min mad. For drømmene og viljen. For at familien kom trygt hjem. Takker alle de skønne mennesker jeg møder, og takker for jeg kan vende ryggen til det, eller dem, der trækker mig ned. Jeg er taknemlig for, at min absolutte lære i livet, er at elske alt hvad der er levende skabt.

Det sidste jeg siger inden jeg falder i søvn, er tak.

 

Mine tak har selvklart ændret sig ad åre. I dag kan jeg takke for at være fri, på krop og sind.

 

 

Og tak til dig, fordi du interesserer dig for mig!

For tænke engang, hvor heldige er vi ikke, at vi sådan hele tiden lærer om hinanden og os selv, i mødet med alle vi kommer i kontakt med. Jeg elsker det! Det hele!

 

Og ja tilgivelse er også meget tæt forbundet med taknemlighed. Har du set den lille Powerminutes video, om tilgivelse? Ellers se den her: http://www.odile.dk/powerminutes/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak til Lasse Løager for det dejlige billede du har taget af mig.

Odile

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube