Mit mindblowing møde med den verdensførende hjerneforsker!

Det var mind-blowing at møde Richard Davidson, den verdensførende hjerneforsker, professor i psykologi og psykiatri, forsker i meditation! Ven med Dalai Lama. Og som er blandt de 100 mest indflydelsesrige personer ifølge Times. Jeg sir det bare…

Skærmbillede 2015-06-21 kl. 13.09.14

 

                                                                                                              (Foto fra højre: Phie Ambo, Richard Davidson og Odile Poulsen)

 

 

Det var fantastisk af flere grunde.

Først og fremmest fordi jeg havde ’opdaget´ Richard Davidson ved at researche efter videnskabelig forskning, der kunne bevise at den proces jeg selv har gennemgået med at meditere  mig selv rask, faktisk ikke er unik men mulig for alle andre også!

Det var en fantastisk opdagelse; her finder jeg en klog og meget anerkendt amerikansk forsker der selv nyder meditation (og har gjort det lige så længe som jeg) og han laver et enormt stort medmenneskeligt arbejde for at skabe en bedre verden.

Som Dalai Lama sagde da jeg hørte ham for 5-6 år siden; ’Its all about compassion!´Og netop compassion er noget af det som udvikles i særegen grad, hos mennesker der mediterer dagligt og gennem længere tid.

 

Men jeg mødte også den fantastisk sympatiske og indsigtsfulde Phie Ambo, som har lavet den prisvindende dokumentar Free the Mind.

Skærmbillede 2015-06-21 kl. 13.23.42Har du ikke set den film så kan jeg vitterlig ikke fortælle dig hvad der skulle forhindre dig i at få set den så snart som muligt! Den er vidunderlig – tankevækkende, favnende og lærerig. Fuld af hjerne og hjerte.

 

Phies og Richards samarbejde er formidabelt; Phie Ambo havde nøje udvalgt Richard Davidson som den videnskabelige ballast i hendes film.

 

 

 

Jeg var så enormt beriget at møde dem begge, da filmen blev genvist i Grand, København, i maj måned.

Normalt er jeg et meget genert og tilbageholdende menneske. Og det sidste jeg nogensinde ku finde på at gøre ville være, at stå i kø for at hilse på en verdenskendt forsker eller verdenslærer, og da slet ikke få en selfi med vedkommende.

Normalt sir jeg. For denne aften var alt andet end normal.

Da jeg ankom til biografen øjnede jeg hurtigt Phie Ambo. Jeg dirigerede i lige line som det røde lyn, over og tog hendes hånd. Og hun vidste hvem jeg var, og hun var vidunderlig! Efter jeg havde takket hende for hendes fantastiske film, siger hun at hun nok skal sørge for at jeg kommer til at møde Richard og endda få en selfi med ham. Da filmen og debatten er slut, og danner sig en lang kø af særligt kvinder, som vil hilse på Davidson, mingler jeg lidt rundt og hilser på en del mennesker – faktisk mødte jeg så mange mennesker der alle – uafhængigt af hinanden – også havde drønet ind for at få denne unikke oplevelse. Pludselig står Phie lige ved siden af og spørger, om jeg har fået talt med ham?

Det havde jeg så ikke og mindre end to minutter efter står jeg foran den lille amerikaner med den gigantiske viden om hjernen. Han griber min hånd med begge sine, og holder ved. Og ser roligt på mig med varme i sit blik.

Phie havde faktisk allerede fortalt Richard om mig, og han startede med at sige, at han havde glædet sig til at møde mig. Det var en utrolig glædelig overraskelse at blive mødt med så stor opmærksomhed. Han udstrålede en stoisk ro, som han stod der med sine hænderne om min ene og sit blik konstant hvilende på mit ansigt. Det kan måske lyde grænseoverskridende eller flirtende, men det var det på ingen måde. Hans interesse i mig kom fra en dyb nysgerrighed på mennesket, fornemmede jeg, og en interesse i min fortælling. Måske den nysgerrighed som har bragt ham til at forske og forske og forske? Endda i et område som meditation, der for bare ti år siden var bandlyst!

Det er tid at bryde op og jeg har næsten glemt at jeg lovede min twinsoulsister, at bryde ud af min comfortzone og bede om et selfi med Mr. Brain.

Oh I almost forgot! nærmest hvinede jeg, could I have a selfi with you?

 

 

Phie knækkede af grin, det gjorde Richard også men stillede tålmodigt op. Oven i det hele fik jeg også Phie med, som ellers ville have taget fotoet for mig.

Og dermed kom det dejligt levende selfi, hvor jeg topglad, så selv håret stritter i alle retninger, står sammen med to mennesker jeg bare har den for vildeste respekt for!

Det var så fedt! Jeg var høj af at have vaxdet ud af min comfortzone og så blive mødt med en sådan glæde og imødekommenhed af både Phie og Richard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube