Meditation fjernede mine kroniske nervesmerter.

Jeg besluttede at gøre mig selv rask, da alle opgav mig.

Mediterede smerten væk. Odile.dkDet var i januar måned. At jeg traf beslutningen. Nu er det juli, og jeg er (næsten) i mål.

Tilbage i maj 2013, ringede ’min kirurg’ (overlæge i rygkirurgi), for at melde tilbage på, hvad jeg godt vidste var den sidste søgen i lægevidenskabens imponerende chatol af erfaring, viden og ekspertise vedr. nerveskader i rygsøjlen. Han beklagede, stille, at også hans kollegaer måtte opgive. Målet at finde den lillebitte nål i den lægevidenskabelige høstak, der kunne gøre mig rask, havde næsten på forhånd været håbløst. ’Skaden på din rodnerve er kronisk, og der er desværre intet mere vi kan gøre.’

 

 

At blive sat stille fra den ene dag til den anden.

Det hele startede med en grim, fed, al for velplaceret diskus prolaps, der lammede mig og sendte mig ud i et inferno af smerte, hvor jeg til sidst end ikke magtede at række ud efter væske. Diskus prolapsen lå bredt, og solidt oven på rodnerven, og skabte smerter tværs over lænden, ud gennem venstre ben og fod. Al sammenhængende tænkning var umuligt, ingen bevægelse var mulig, og der var intet udsyn til bedring. Så jeg gjorde alt! hvad lægevidenskaben tilbød!

Fra oktober 2011 til oktober 2012 fik jeg tre rygoperationer! Ved den sidste operation kunne jeg ikke smertedækkes længere, da min krop var så morfintilvænnet, at bare lidt over den daglige dosis sendte mig ud i bevidstløshed. Tiden fra sidste operation til januar 14, er bare et langt forløb med utrolig mange timers ubeskrivelig smerte, timevis af træning, flere gange dagligr hiven-mig-selv-op-ved-nakkehårene, tonsvis af undersøgelser, morfin & abstinenser, masse tab af alt det liv jeg kendte, og elskede, og identificerede mig ved.

Fra at have været en meget stærk 43-årig kvinde med egen succesfulde virksomhed, blev jeg nu transporteret med handicapkørsel til og fra genoptræning, sad i min kørestol, trak mig rundt på krykker, når ellers ikke min mand bar mig rundt. Nu var jeg pludselig et menneske med hjælpemidler overalt, og adskillige sagsbehandlere, læger og professionelle behandlere. Et handicappet menneske, der ikke engang kunne holde mig selv stående oprejst, og skulle indstille mig på, aldrig at komme til at gå igen!

Der var så meget ’aldrig mere’ jeg skulle indstille mig på, at jeg næsten var ved at tro på det. Man bliver bange, når man forandres til at skulle have hjælpere for at klare det allermest basale, som fx bare at komme på toilettet. I mit liv har jeg overlevet og præsteret det næsten umenneskelige, men denne gang var jeg lige ved at tro på, at det her – det at skulle være et handicappet menneske i kørestol for altid – var noget jeg aldrig ville kunne ændre på!

Lægevidenskaben står ret tomhændet over for nerveskader.

’Men hvorfor kan jeg ikke blive rask, når nu alle celler fornyer sig selv hvert syvende år?’ spurgte jeg en af de mange læger, der undersøgte og behandlede mig. ’Desværre er nervecellerne de eneste, der ikke fornyer sig!’ svarede han med et træk på skuldrene. Han var den mest alternative læge jeg havde mødt i forløbet, og han arbejdede udelukkende med at finde andre veje til omdirigering af nervesignaler mellem krop og hjerne.

Mennesket rammer bare en mur, når det kommer til vor nerver. For det er som om nervesystemet har en logik, der ikke kan forstås/ tolkes/ knækkes/ åbnes/ samarbejdes med, af den eksisterende viden, og ekspertise inden for læge- og naturvidenskaben.

Hver en åbning jeg kunne tænke mig hen til, lukkede sig selv igen. Hver en dør jeg blev ført til, lukkede sig igen. Jeg måtte, som så mange har måtte før mig, acceptere at nervesmerter (og fantomsmerter) beror på, hvad man kan kalde en ’misforståelse i hjernens kommunikation med kroppen’. Hvis kroppen har været påvirket for længe af for ekstrem smerte, er der risiko for at hjernen holder fast i signalerne om, at der er en pågående smerte/traume et sted i kroppen! Upåagtet at den skadede kropsdel er væk, repareret eller helet. I mit tilfælde var diskusprolapsen fjernet, og selve rodnerven lå frit tilgængelig igen, dvs. jeg var helbredt for diskus prolapsen.

Det hele foregår altså i hjernen! Og jeg måtte forhøre mig mange gange hos eksperterne, for at blive forsikret om, at det jeg oplevede ikke var psykosomatisk, indbildt eller hysterisk. Men derimod et skoleeksempel på de cirka 2 % f befolkningen, der invalideres for livstid ved rygskader.

Beslutningen om at droppe lægevidenskaben og systemet.

Efter 2 ½ år i smertehelvede, hvor jeg opfyldte alle! krav fra læger og behandlere, valgte jeg at droppe ud af systemet. Ophørte med at lytte til nogen, og til det vi normalt er opdragede til at tænke, tro og forstå naturvidenskabeligt. For jeg havde gjort en opdagelse under mine faste daglige meditationer!

Jeg kunne i januar måned, ´14, konstatere, at jeg i meditativ tilstand, befandt mig i en bevidsthed, hvor jeg var helt smertefri! Jeg kunne altså være smertefri i de 15-20 minutter den daglige meditation varede. Det var mirakuløst!

Så helt logisk tænkte jeg; ’hvordan kan jeg få den tilstand til at vare hele døgnet – uden at være i meditation, trance eller hypnose?’

Hvorfor fantom- og nervesmerter agerer, som de gør, har jeg aldrig ku´ få svar på. Så i udgangspunktet måtte jeg ignorere alt hvad vi normalt anerkender i vores samfund som beviseligt, sandt eller muligt, og udelukkende forholde mig til det jeg oplevede i min krop.

Omkodning af hjernens signaler?

Så fra den dag af, og uden at indvie nogen andre end min mand i min beslutning, mediterede jeg hver dag med den bevidste fokusering på gøre det, alle sagde var umuligt; at blive rask! Jeg havde brug for fuld fokus på muligheder, frem for begrænsninger, og jeg nægtede fortsat at lade mit liv defineres af andres meninger og overbevisninger.

Og det er ikke gået langsomt! Faktisk er nedtrapningen af morfinen gået så hurtigt, at jeg har måtte holde tilbage, for ikke igen, at blive lagt ned med abstinenser!

Nytårsaften sad jeg i kørestol, stadig på den meget høje morfindosis. I skrivende stund er jeg netop kommet tilbage fra stranden; gående! Jeg bevæger mig stort set uden at det ses jeg har rodnerve-skader. Og hvad bedre er; jeg mærker ikke til smerter!

Kald det hvad du vil –

Lige meget om det er beviseligt, naturligt eller naturstridigt, religiøst, heldigt eller.. Det kan godt være, det ikke kan lade sig gøre. Men det har ladet sig gøre! For jeg har gjort det. Og gør det stadig!

Jeg fandt ud af, at udvide den smertefri tilstand, jeg før kun oplevede under meditation, til at vare hele døgnet! Jeg er fuldt ud nærværende, mens min krop er i gang med et vidunderligt helings arbejde tilbage til sin egen balance. Og jeg er så taknemmelig for, at jeg valgte at tænke langt ud over, hvad man siger er muligt. Og valgte at lytte på min egen indre stemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  31 comments for “Meditation fjernede mine kroniske nervesmerter.

 1. Majbritt Frederiksen
  25. juli 2014 at 14:37

  Odile ,jeg har fulgt dig i et par år efterhånden …eller 3 ? …jeg har altid beundret din kompromisløshed og åbenhed …bare to sider vi har tilfælles …jeg har ikke levet dit liv -eller noget der ligner ,men har selv dyrekøbte erfaringer udi kærligheds-søgeriet .Jeg må sige at her mangler jeg ord …din velskrevne tekster har ofte givet mig et skub opad ,når jeg var nede på grund af smerter og dét der med kærligheden …Jeg forsvarer dig ofte i min kreds af venner og bekendte ,hvis vi skulle komme ind på begrebet ” Den lykkelige luder ” . Jeg er noget af en sippe-nippe ; udstiller f.eks aldrig min krop for andre end en evt. kæreste og mine børn …jeg er hverken tatoveret eller piercet og har her ganske klare holdninger til sådanne mode-flips . Jeg vil bære dit blogindlæg tæt til hjertet ,resten af dagen – mangler lidt styrke p.t . så jeg snylter lige lidt :-) -tror jeg så vil komme bedre gennem denne for mig usædvanlige dag …Tillykke smukke kvinde og tak for dine ord . TAK > 3

  • Odile
   28. juli 2014 at 17:51

   Så smukt at læse – tusind tak kære!
   Kærlige tanker
   Odile

 2. 25. juli 2014 at 17:46

  Kære Odile. Du er så inspirerende og modig og fantastisk :-) TILLYKKE med det :-) Kæmpe knus

 3. Alice
  26. juli 2014 at 09:13

  Kære Odile..Hvor er det fantastisk for dig , håber det bedste..Knus Alice..

 4. Gert Lauridsen
  26. juli 2014 at 18:16

  Fantastisk opløftende at læse. Og jeg tror på det!
  Jeg har på det seneste selv oplevet nogle kontakter med et hvidt lys, hvor jeg bagefter har været smertefri, for en kortere tid. Imidlertid har jeg endnu ikke fundet en metode til at udvide med. Mine symptomer ligner så meget disse, og meget af forløbet også, så ti (!) års problemer af den art har været hårdt.
  Er der en metode for meditation, du kan anbefale og videregive, vil jeg være meget taknemmelig, mildest talt.
  Kh Gert

 5. 26. juli 2014 at 19:19

  Kære Gert. Jeg har selv fundet den her måde og ka ikke henvise dig til nogen retninger eller personer. Men jeg vil sætte igang, over hele landet, at tilbyde gruppeforløb eller individulle forløb, hvor jeg videregiver og hjælper, træner og støtter den enkelte der har behov. Jeg behøver blot så det sat i struktur . Det lyder meget godt det du har gang i – ku være sjovt at arbejde sammen med at du får god kontAkt igEn!
  Kh Odile

 6. eva annette mørck
  27. juli 2014 at 05:22

  Tak for super positiv læsning, virkelig godt gået, jeg lader mig inspirere…. glade tanker til dig…. :)

  • Odile
   27. juli 2014 at 18:18

   Hvor det glæder mig at høre Eva!! kærligst Odile

 7. Eva
  27. juli 2014 at 18:48

  Det lyder helt fantastisk! Lige dét jeg har brug for! Hvor i landet holder du til?

  • Odile
   27. juli 2014 at 19:23

   Det lyder godt Eva! Jeg hører til Kbh – men jeg holder foredrag overalt i landet.

 8. Anonym
  27. juli 2014 at 18:56

  Hej Odile
  Jeg har læst det hele du har skrevet, og jeg syntes, at du er fantastisk.
  Jeg har i 2 år kørt til hudlæge, hvor hun har anbefalet, at jeg bruger 2 slags salve/sprit, jeg har en stor rød plet i panden, og mine øjenbryn forsvinder, mit hår falder af. Det begyndte, at bløde fra pletten i panden, som var på ca. 4 cm. Jeg besluttede at jeg ikke ville bruge de 2 produkter mere. Og nu er den røde plet væk. Jeg skal dog til hudspecialisten i næste måned. Jeg burde sige til hende, det er slut.

  • Odile
   27. juli 2014 at 19:24

   Kære Ulla.
   Det er så dejligt at læse at du holder fast i dig selv – lytter til hvad der er rigtigt for dig at gøre. Jeg ønsker dig fortsat al mulig ro med og i din krop.

 9. Eva
  28. juli 2014 at 06:25

  Hvordan/hvor finder jeg dato, tid, sted, pris på dine foredrag?

  • Odile
   28. juli 2014 at 17:45

   Kære Eva.

   Ja, det er lidt sløjt, men jeg er faktisk ikke nået til at gøre alt det praktisk som dato, hvor, hvordan og hvor meget og meget mere. Og det skal jeg bestemt råde bod på!!

   Så snart jeg har en dato for noget, og alt der der, så vil jeg dels offentliggøre det her på min hjemmeside. Og på FB. Og jeg vil skrive om det i mine Hjertebreve.
   Men lige nu kigger jeg på noget mulighed i Roskilde. Der bliver sandsynligvis også noget i Hillerød, og på Bornholm og på Frederiksberg.
   Og ellers kommer jeg derhen, hvor jeg er velkommen.

   Jeg glæder mig meget! til at komme i gang og ud og snakke og være i kontakt med alle og alle de steder det er muligt!

   de kærligste tanker
   Odile

 10. Jeanne Torres
  30. juli 2014 at 10:50

  Lad os hurtigst muligt tale sammen !!!!!!
  Kære Kære Odine,
  Først og allermest tak for din rørende, sårbare, modige og kærlige deling af din situation;- både den tidelige smertefulde på alle livsplaner, og den livslykkelige situation du nu omfavnes af.
  Du er en kæmpe motivator og inspirator for mange mange mennesker, der er ramt af livets store udfordringer.

  VI HAR SAMME MISSION!!!!
  Jeg henvender mig til dig, da jeg fornemmer at vores passion er præcis den samme, at støtte og hjælpe alle individer til at finde ind til deres enorme potentiale af selv-healende ressourcer og kræfter…..

  MINDFULNESS (SPECIELT MEDITATION) I SIN OPRINDELIGE, POTENTE OG UENDELIGT STÆRKE TILGANG TIL VORE MEDFØDTE KRÆFTER!!!!
  Har du lyst og tid til at mødes og sammensmelte vore erfaringer– -? Jeg har studeret praktiseret, undevist og uddannet i Mindfulness og Medtation i over 18 år. Min læring er foregået i Østen hvor den oprindeligt stammer fra, og udleves i kulturen i den FULDE omfang og tilgang,- og jeg erfarede for år tilbage, at den Vestlige tilgang- blot er et udtræk af den fulde oplevelse, tilgang og personlig erfaring i Mindfulness tilbyder—
  VOR IBOENDE EVNE TIL AT HELBREDE OS SELV !!!!
  Jeg er fuldstændigt overbevist og passioneret omkring vores fantastiske evner som menneske, til at påvirke vor engen Psyke og Sundhed i omfattende grad, især via meditation, (“og også en grad som vor sundheds-sektor, endnu ikke er klar over”…). Jeg underviser, uddanner, skriver, og “råber” op om; at Mindfulness og Meditation er meget meget MERE…. KIG PÅ MIN HJÆMMESIDE KÆRE ODINE; MÅSKE GIVER DET OGSÅ MENING FOR DIG AT VI SLÅR VORES DYBE ERFARINGER OG PASSIONER SAMMEN. KÆRLIGST JEANNE

  • Odile
   30. juli 2014 at 21:36

   Hej Jeanne.

   jeg glæder mig til at mødes og høre om din store erfaring mm. Skriv til mig på kontakt@odile.dk for praktiske aftale.
   Kh Odile

  • Odile
   31. juli 2014 at 14:11

   Kære Jeanne.
   Det lyder spændende. Hvis du skriver til mig på min mail: kontakt@odile.dk eller sms på 3064 3538, så kan vi finde en god kaffebar at mødes på i byen – hvordan lyder det som en plan?
   Kh Odile

Comments are closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube